Kazerma e Shigjetarëve  

[300]Ndërtesë ushtarake].
Tip: Lokale, Stërvitëse
Kërkime të nevojshme: Doktrinë Ushtarake 1, Sulm Shigjetar 1
Niveli maksimal: 20

Lejon stërvitjen dhe përmirësimin e Shigjetarëve. Nivelet 1-4 rrisin Kapacitetin stërvitës me 100 vende për nivel. Niveli 5 e sipër rrisin Kapacitetin stërvitës me 400 vende për nivel.
Njësitë qe mund të stërviten përfshinë:
- Shigjetar i lehtë
- Shigjetar i rëndë
- Shigjetar elitë

Pagesa e kredisë  

Sasia e arit që Perandoria и paguan bankëс automatikisht çdo orë.

Paketa Premium  

Paketa Premium ofron shumë bonuse që nuk janë në dispozicion për lojtarët jo-premium, përkatësisht:

- 10% bonus mbi rritjen e popullsisë;
- 10% bonus mbi prodhimin;
- 10% bonus mbi sulmin e ushtrisë;
- Bonus ditor prej 10 pikësh Lumturie në të gjitha provincat dhe kolonitë;
- 10% bonus mbi pikët e jetes të ushtrisë;
- dyfishon kapacitetin e Stacionit të ngarkesave;
- 20% stërvitje më e shpejt e njësive dhe 20% kapacitet më të madh të kazermave

Për më shumë informacion mbi paketën premium, klikoni këtu ose shkoni në menynë Premium në lojë.

Paladin  

Njësi luftarake.
Ndërtesë: Kazerma e Kalorësisë
Parakushte: Sulm Varg 22, Kuaj lufte 16, Armatura 22, Përgatitje ushtarake 15, Centralizim 11

• Tip: Varg, Kalorësi
• Vendodhje prioritare: Krahë (Linja frontale)

+ Guxim: Kjo njësi lufton me përparësi kur sulmon - Sulm 1.2
+ Ngarkesë: Në raundit e parë të betejës, kjo njësi lufton me përparësi – Sulm x 2
+ Ndeshje e afërm: Sulm x 4 kundër Shigjetarëve
+ Ndeshje kalorësiake: Sulm x 2 kundër Shpatarëve
+ Manovrim: Kjo njësi lufton me përparësi një një Krahë – Sulm x 1.1, Pikë jete x 1.1

- Të prekshëm për Heshtarët: Kundër kësaj njësie, Heshtarët e rëndë dhe Falagët luftojnë me Sulm të rritur
- Armë e shkurtër: Sulm x 0.17 kundër Heshtarëve
- Kalorës: Kjo njësi nuk mund të sulomoj gjatë Goditjes të Kalasë
- Pengesë në hapësirë të ngushtë: Kjo njësi vuan dëme gjatë Grabitjes të Kalasë – Sulm x 0.5, Pikë jete x 0.5

Për detaje mbi treguesit e njësive, klikoni këtu.

Pandershmëri  

Pema e familjes  

Një skemë që tregon marrëdhëniet familjare midis katër brezave të Familjes perandorake.

Pema e teknologjive  

Një mjet ndihmës që tregon të gjitha kërkesat e nevojshme për të gjitha nivelet e Ndërtesave, kërkimeve dhe njësive ushtarake. Është e vendosur në menunë e mëposhtme në
hartën e fshatit.

Penalitet sulmi  

Rënie në parametrin e sulmit pr shkak sulmi jasht rrezes - 3% për çdo
0,1 koeficient diference jashtë rrezes nga rezultati neto x2 i lejuar, i vlefshëm vetëm kur ai që nis sulmin është llogaria më e madhe.

Perandor  

1.Perandori është më madhështori nga Njerëzit e Mëdhenj. Ai është sundimtari i perandorisë dhe gjithashtu është [[467guvernator] i kryeqytetit që nga fillimi. Perandori gjithashtu mund të zërë vend si gjeneralsulm dhe në mbrojte. Si Gjeneral - mbrojtës ai mund të mbroj cilindo provincë, koloni ose post tregtar. Si një gjeneral në sulm ju mund t'a dërgoni në misione pushtimi kundër lojtarëve të tjerë dhe qyteteve të pavarura. Kur perandori është emëruar në një nga këto poste, ai merr bonuse speciale ekskluzive vetëm për të.

Për më shumë informacion për perandorin klikoni këtu.

2.Një talent ekskluzive që zotërohet vetem nga perandori. Jep bonus +10 moral në çdo betejë dhe +10 lumturi në ditë për kryeqytetin (Perandori gjithmonë është guvernator i kryeqytetit.).

Perandori e braktisur  

Një Perandori që i përket një lojtari pasiv i cili nuk ka hyrë në llogari për një periudhë prej 168 orë. Perandoritë e braktisura janë dy lloje: perandori të braktisura që ende prodhojnë burime - të evidentuara me një kosh të mbushur me ar, dhe perandori në perëndim - të evidentuara me një kosh bosh. Të gjitha perandoritë ende në prodhim zhduken pas 168 orë nga fillimi i pasivitetit të tyre. Perandoritë në perëndim nuk prodhojëburime.
Koha e udhëtimit të një perandorie të braktisur nuk mund të jetë më pak se 0.66666666666667 minuta.
Nuk ka asnjë kufizim për rrezen e pikëve neto për sulmet kundër perandorive të braktisura. Megjithatë, nuk fitohen as pikë ushtarake, as pikë nderi në këtë rast.
Nëse akaunti juaj shndërrohet në një perandori të braktisur, mos mendoni se është e pakuptimshme të ktheheni më tutje. Çdo lojtar që kthehet në Perandorinë e tij pas një mungese prej së paku 2 javë do të marrë dhuratat zemërgjerë e mëposhtme si shenjë mirëpritjeje për të rimëkëmbur lehtësisht atë që ka lënë:
- të gjitha kalatë riparohen automatikisht;
- të gjitha vlerat e Lumturisë janë të vendosura në maksimum;
- Perandoria është nën Mbrojtjen e Mirëseardhjes, që nënkupton se as nuk mund të sulmohet as nuk mund të dërgojë sulme drejt lojtarëve të tjerë për 48 orë;
- keni mundësinë unike për të marrë prodhim 48 orësh të Perandorisë tuaj falas.

Perandoria  

1. Të gjitha zotërimet e një sovrani, njësitë administrative Imperiale dhe
harta globale.

2. Emërtimi i shkurtuar i Perandorisë kryesore - njësitë administrative të hartës perandorake që një lojtar kontrollon.

Përdorues i injoruar  

Një përdorues i cili nuk mund t'i dërgojë mesazhe një lojtari nga i cili është injoruar. Lojtarët e injoruar janë të dukshëm në menunë Konfigurimet >> Të Injoruar.

Përgjegjës i postit ushtarak  

Një nga aftësitë në dispozicion kur zhvillohet niveli Gjeneral. Rritja e limitit të dislokimitnjësive në një Post Ushtarak. Niveli 1: +2% limit; Niveli 2: +4% limit; Niveli 3: +6% limit; Niveli 4: +10% limit; Niveli 5: +15% limit

Periudhë Paqësore  

Periudhë jo-lufte ose jo-sulmi.

Përmirësim i njësive  

Transformimi i njësive të një klase të vogël në njësi të një klase më të lartë (gjithmonë i njëjti lloj njësie), nëse ke nivelet e duhura të kërkimit.
Mund të përmirësosh njësitë e lehta dhe/ose të rëndat duke i shndërruar në
njësi elite të të njëjtit lloj nga skeda e katërt e çdo kazerme.
Për të bërë përmirësime nuk ke nevojë për popullsi. Vlera e përmirësimit është diferenca midis çmimit total të njësive të klasit të lartë dhe çmimit të përgjithshëm të njësive të klasit më të ulët. Koha e trajnimit do të jetë koha e trajnimit e
njësive të klasës më të lartë. Armët e rrethimit dhe harkëtarët me kuaj nuk mund të përmirësohen. Nëse ke burime të mjaftueshme mund të përmirësosh të gjitha
grupet e trajnimit të tjera në të njëjtën kohë, megjithatë, nuk duhet të harrosh që do të vendosen në rradhë.

Përmirësim përvoje me pagesë  

Përvoja e Gjeneralit  

Përvoja e Guvernatorit  

Pikë  

Njësi matëse për zhvillimin e një lojtari në disa aspekte të lojës. Ka dy lloje të pikëve në "Njerëzit e Mëdhenj": pikë neto, të cilat masin përparimin ekonomik, dhe pikë ushtarake, të cilat përcaktojnë shtrirjen e pushtimeve ushtarake.

Pikë jete  

Parametrat e njësive, e cila nënkupton - jetë, qëndrueshmëri, rezistencë kundër sulmit të armikut. Pikët e jetës të një lloji të caktuar njësish rriten në përputhje me klasën - e lehtë, e rëndë,elite, dhe janë rritur nga nivelet e Armaturave dhe Premium. Njësitë me vlerën më të lartë të pikëve të jetës, panvarësisht nga klasa, janë të gjithë makina rrethimi.

Pikë tubimi  

E vendosur në Hartën globale, ky vend mbledh ushtritë aleate dhe shërben si një pikë nisjeje në rastin e misioneve ushtarake për të pushtuar kështjellë ose për të sulmuar aleancë armike/pikë tubimi.

Për më shumë informacion për pikët e tubimit, kliko këtu.

Pikët e Aleancës  

Sasia totale e të pikëve neto individuale e të gjithë lojatrëve.

Pikët Neto  

Ato përfaqësojnë forcën aktuale të një lojtari. Fitohen nga ndërtimi i ndërtesave, kërkimet dhe rekrutimi i ushtarëve dhe llogariten në bazë të sasisë dhe llojit të burimeve të shpenzuara.
- 1 pikë neto = 1000 ar / 1000 dru / 1000 hekur / 1000 gur të shpenzuara për ndërtesa ose kërkim
- 1 pikë neto = 500 ar / 500 dru / 500 hekur / 500 gur të shpenzuara për për rekrutim ushtrie.

Pikët përvojë  

Pikët Ushtarake  

Tregues për arritjet ushtarake dhe aftësitë udhëheqëse të lojtarëve. Pikët ushtarakë janë fituar pikërisht në betejat me lojtarët e tjerë aktivë. Një ushtri e vrarë është me vlerë 5000 ekuivalent ari është e barabartë me 1 pikë] ushtarake. Edhe nivelet e ndryshme të Kalave të shkatërruara japin një sasi të caktuar të pikëve ushtarake. Popullsia e plaçkitur jepë pikë, por vetëm në një luftë dhe llogaritet vetëm për rezultatin e luftës.

Për më shumë informacion mbi Pikët Ushtarake kliko këtu.

Plaçkitje  

Trupat sulmojnë popullsinë civile armike. Nëse ka një ushtri fushore që i mbron ato, ajo duhet të shkatërrohet në mënyrë që të kryejë Plaçkitjen, nëpërmjet kryerjes së një beteje në fushë. Fitohet ar për çdo fshatar të vrarë. Dënohet me uljen e Nderit.

Për më shumë informacion në lidhje me Plaçkitjet kliko këtu dhe këtu.

Plaçkitje  

Tërheqja e disa burimeve në dispozicion në provincë/koloni pas
Rrethimit të Kështjellës (shkatërrimi i fortesës dhe duke fituar beteja kundër garnizonit). Lojtarët mund të plaçkisin provincat e pavarura të tyre (deri në 10 herë), nga provincat e aneksuara të lojtarëve të tjerë dhe kolonitë dhe
perandoritë e braktisura. Plaçkitja nënkupton përvetësimin e të gjitha burimevekapaciteti i transportit i ushtisë sulmuese, dhe depoja e Kështjellës së mbrojtësit nuk mund të mbrojë.

Popullsi e çliruar  

Popullsia e çliruar është shpërblim për fitoret kundër Stanit barbarTregtarëve të skllevërve. Shfaqet në Depo, ku mund të merret menjëherë ose më tutje.
Kur të vendosni të merrni Popullsinë e çliruar, do t'i shtohet Popullsisë lokale në pronësinë e tanishme të caktuar.

Popullsia  

Forca punëtore dhe ushtarake te "Njerëzit e Mëdhenj".

Për më shumë informacion mbi popullsinë, klikoni këtu.

Popullsia Civile  

Punëtorët dhe popullsia e papunë. Gjithë popullsia përveç njësitë ushtarake.

Popullsia e papunë  

Popullsi e papunëminierat, kështu që nuk prodhon burime dhe as paguan taksa.

Popullsia e pastrehë  

Popullsia e pastrehë është popullsia që një [Imperian* akumulon pasi të ketë arritur kufirin e Popullsisë të përcaktuar nga niveli aktual i Strehimit.
Rritja e popullsisë së pastrehë është 2 herë më e ulët. Kjo popullsi mund të
rekrutohet si pjesë e ushtrisë, megjithatë, nuk mund të punojëminiera dhe, prandaj, nuk prodhon Burime. Për të përdorur këtë popullsi Imperianët duhet të ndërtojnë nivele të mjaftueshme të Strehimit. Nëse numri i Popullsisë arrin 200 000 fshatarë, nuk mund të gjenerohet më popullsi e pastrehë.

* Vetëm për Imperianët, Nomadët nuk kanë popullsi të pastrehë.

Post tregtar  

Post ushtarak  

Potencial tregtar  

Prodhim  

1. Gjenerimi i drurit, hekurit dhe gurit si rezultat të punësimit të fshatarëveminiera. Së më shumë popullsi ka një provincë, aq më të larta janë vlerat e prodhimit. Prodhim bazë për 100 banorë: 100 dru / 100 hekur / 100 [[204gur], dhe mund të rritet me anë të [218]Premiumit], bonuse të lidhura me terrenin, nivelet e kalasë, Burokracia dhe Prodhimi i kërkimeve të aleancës.

2. Një kërkim aleance nivelet e të cilës i shtojnë 2% prodhimit të të gjithë anëtarëve të aleancës.

Profil i Njeriut të Madh  

Profili  

Profili përmban shumë karakteristika që lojtari mund të ndryshojë, në mënyrë që të sigurojë informacion në lidhje me veten e tyre për të tjerët, duke përshkruar përpjekjet tyre ushtarake në lojë, garë, aleancat, aleatët, pozicioni në klasifikim, etj. Profili është i arritshëm nëpërmjet menusë "Profilet" në lojë.

Provincë  

Njësia maksimale administrative në Epokën e Pushtimeve. Eshtë emërtimi tregon të gjitha territoret që janë pjesë e Hartës Perandorake, që një lojtar mund të pushtojë, dhe nga e cila mund të ketë përfitime të ndryshme.

Provincë e Aneksuar  

Një provincë, pjesë e hartës së Perandorisë, në të cilën lojtari kontrollon
ndërtesat, të prodhimit, nga tatimet, rekrutimi, sulmet, prania e ushtrisë, etj. Çdo provincë e aneksuar mund të shndërrohet në kryeqytet në çdo kohë, përveçse në rastin kur ka një sulm ndaj Perandorisë. Për të aneksuar, kërkohet një nivel centralizimi bosh. Pas aneksimit, niveli i Fortesës zvogëlohet me 1, ndërsa të gjitha ndërtesat e tjera aneskohen siç janë, trupat e pranishëm në [54]plaçkitje] zhduken së bashku me burimet në dispozicion.

Për më shumë informacion mbi provincat e aneksuara, klikonikëtu and këtu.

Provincë e pavarur  

Çdo provincë e hartës Perandorake e cila ende nuk është aneksuar ose
transformuar në një vasal. Bëhet fjalë për një provincë në të cilën sunduesi nuk ka asnjë kontroll, asnjë të drejtë, përveç të drejtës së plaçkitjes më shumë se 10 herë. Provincat janë të ndara në 3 qarqe. Secili ka modifikues të veçantë që ndikojnë mbi
Fermat, efikasitetin, prodhimin, popullsinë fillestare, ndërtesat fillestare dhe lumturinë.

Për më shumë informacion mbi provincat e pavarura, kliko këtu dhe këtu.

Provincë e rrethuar  

Një provincë e brendshme e cila është e rrethuar nga të katërta anët me provinca të aneksuara dhe për këtë arsye nuk është pjesë e kufirit të jashtëm të perandorisë. Është e shënuar me mur tullash në Hartën globale. Goditja e saj shkakton humbje prej 20 pikë Moral për sulmuesin. Një provincë nuk mund të goditet dy herë.

Punëtorët  

Popullsia përdoretshpella për të prodhuar dru, hekur ose gur e cila gjithashtu tatohetar.

Pushtim  

Për të marrë kontroll të plotë, me të gjitha të drejtat që nënkupton një territor i caktuar, pas kryerjes së një Rrethimi Kalaje në sulm fitimtar. Te "Njerëzit e Mëdhenj" mund të mposhten: qytetet e pavarur, terrene bosh nga [493]zona juaj ekskluzive] dhe afër saj, si dhe kështjellat e aleancës.

Pushtues  

Pyetjet  

Lista zyrtare e Imperia Online me pyetjet e bëra më shpesh. Përmban përgjigje të detajuara të të gjitha pyetjeve që një lojtar mund të bëjë, të organizuara tematikisht në disa kategori më të mëdha.